Máte rádi burger, ale chtěli byste si ho vyzkoušet bez masa? Máme pro vás burgery, po kterých se zapráší.

Barbecue fazolový burger

Ingredience
1 šálek quinoy
1 plechovka černých fazolí
1 žlutá cibule nakrájená najemno
¼ šálku mražených kukuřičných zrn
3 stroužky česneku nakrájené najemno
½ šálku kukuřičného škrobu
¼ šálku barbecue nebo chipotle omáčky
2 lžíce rajčatového protlaku
1 šálek špenátových listů
1 lžičku sladké papriky
1 lžičku uzené papriky
1 lžičku mletého koriandru
1 lžičku oregana
¼ lžičky cayennského pepře
Sůl, pepř dle chuti
Olej na opečení

Zeleninu na obložení dle chuti + barbecue omáčku

Postup
Uvařte quinou dle návodu a dejte zchladnout. Ve velké míse smíchejte všechny ingredience s quionou a dosolte či opepřete dle chuti. Směs by měla díky škrobu držet pohromadě. Rozdělte na čtyři díly a vlhkýma rukama vytvarujte placičky. Na pánvi si rozehřejte trochu oleje a na středním plamenu opékejte z každé strany asi 5 minut, dokud nejsou zlatavé.

Podávejte v bulce, kterou máte rádi, vaší oblíbenou zeleninou a trochou omáčky. Přidat můžete i hranolky, fantazii se meze nekladou.

Tento recept byl s laskavým dovolením autorky převzat z blogu Written by Vegan.
Další recepty na bezlepková a veganská jídla nejdete zde: https://writtenbyvegan.com/
Sledovat ji můžete i na Facebooku a Instagramu.

 

Share This