V chladném počasí a sněhových bouřích nám přijde k chuti něco teplého, co zahřeje na těle i na duši. Fazole jsou zdrojem rostlinných proteinů, chili prohřeje a sladké brambory příjemně nasytí. Prostě ideální jídlo na zimu.

Fazolový mix s batáty

Ingredience
2 velké sladké brambory na kostky
1 střední cibule najemno
4 stroužky česneku nasekané najemno
2 lžíce olivového oleje
¼ hrnku kukuřice
1 hrnek krájených žampionů
2 velká rozmixovaná rajčata
1 lžička mletého koriandru
1 lžička mletého kmínu
1 lžička sladké papriky
1 lžička uzené papriky
1 lžička chilli vločky
2 hrnky zeleninového vývaru
1 plechovka krájených rajčat
1 plechovka fazolového mixu
1 hrnek krájených špenátových listů
Sůl a pepř

Postup
Nakrájejte brambory na kostky, cibuli a česnek najemno a houby na plátky. Rozehřejte na pánvi olej, přidejte cibuli, česnek a dvě minuty opékejte, přidejte koření a opékejte ještě minutu. Rozmixujte rajčata a přidejte je do pánve. Přidejte brambory, krájená rajčata a zeleninový vývar. Vařte asi 15 minut, dokud nejsou brambory uvařené. Snižte plamen, přidejte houby, fazole, špenát, kukuřici, zvyšte plamen a vařte zhruba 3 minuty. Dochuťte a servírujte s čerstvou petrželkou.

Dobrou chuť!

Tento recept byl s laskavým dovolením autorky převzat z blogu Written by Vegan.
Další recepty na bezlepková a veganská jídla nejdete zde: https://writtenbyvegan.com/
Sledovat ji můžete i na Facebooku a Instagramu.

Share This