Avokádo a hummus milujeme všichni. Blížící se jaro láká k čerstvějším receptům a výraznějším barvám. My jsme vyzkoušeli recept na hummus a avokádem a jsme nadšení. Je to jednoduché, rychlé, svěží a zdravé…

Pikantní hummus s avokádem

Ingredience:
1 avokádo zbavené slupky a pecky
1 šálek propláchnuté cizrny z plechovky
1 lžíce tahini pasty
2 a ½ lžíce citronové šťávy
1 lžička soli
½ lžičky pepře
1 šálek čerstvých koriandrových listů
½ šálku špenátových listů
2 lžíce olivového oleje
½ – 1 lžičku cayennského pepře

Postup:
Všechny ingredience vložíme do mixéru a mixujeme do hladka. Pár lístků můžeme nechat stranou a přidat je do mixéru až na konci mixování, abychom docílili jemně strukturovaného vzhledu. Na dozdobení lze použít čerstvé bylinky, piniové oříšky nebo černý a bílý sezam. Podávejte s oblíbeným pečivem nebo jako dip k zelenině či nachos.

Dobrou chuť!

Tento recept byl s laskavým dovolením autorky převzat z blogu Written by Vegan.
Další recepty na bezlepková a veganská jídla nejdete zde: https://writtenbyvegan.com/
Sledovat ji můžete i na Facebooku a Instagramu.

Share This