Jaro je tady, vše se začíná zelenat, chceme trávit méně času vařením a více času venku a zároveň chceme chutné a kvalitní jídlo… Řešením je dnešní recept 🙂

Těstoviny s pestem z avokáda

Ingredience
2 zralá avokáda
½ šálku vlašských ořechů
½ olivového oleje extra virgin
1 šálek čerstvých bazalkových listů
3 stroužky česneku
2 lžíce citronové šťávy
Sůl a pepř dle chuti
Strouhaný parmazán na posypání (popř. nemléčnou variantu)
Těstoviny, které máte rádi

Postup
Zbavte avokádo pecky a slupky vložte do mixéru, přidejte ostatní suroviny krom parmazánu a rozmixujte dohladka, dochuťte dle potřeby solí a pepřem. Pokud máte rádi pikantní chutě, přidejte špetku cayennského pepře. Uvařte své oblíbené těstoviny, jakmile je slijete, přidejte trochu olivového oleje, promíchejte a smíchejte s připraveným pestem. Na talíři dozdobte parmazánem a bazalkou.
Dobrou chuť!

Tento recept byl s laskavým dovolením autorky převzat z blogu Written by Vegan.
Další recepty na bezlepková a veganská jídla nejdete zde: https://writtenbyvegan.com/
Sledovat ji můžete i na Facebooku a Instagramu.

Share This