Jaro je v plném proudu a my odlehčujeme jídelníček. K večeři si můžeme připravit rychlou a lehkou zeleninovou polévku s asijskou chutí!
Snadná polévka s kokosovým mlékem a curry
Ingredience
2 lžíce olivového oleje
1 žlutá cibule nakrájená nadrobno
1 červená kapie na nudličky
4 stroužky česneku nakrájené na plátky
1 nakrájená mrkev
2 lžíce žluté, nebo červené curry pasty
1 plechovka kokosového mléko
1 polévková lžíce sójové omáčky (Kikkoman, nebo bezlepkovou variantu Tamari)
4 šálky vody
1 extra pevné tofu nakrájené na kousky
1 balíček tenkých rýžových nudlí
Na ozdobu: Čerstvé listy koriandru, kousky limetky, malá chilli paprička
Postup
V hrnci si rozehřejte olej, osmažte na něm cibulku, kapii a mrkev, přidejte tofu, kokosové mléko, vodu curry pastu a sójovou omáčku. Vařte zhruba 10 minut na středním plameni, pak snížte var na minimum a přidejte rýžové nudle. Nevařte, ale nechte je změknout.
Ozdobte chilli, limetkou a koriandrem a podávejte.
Dobrou chuť!
Tento recept byl s laskavým dovolením autorky převzat z blogu Written by Vegan.
Další recepty na bezlepková a veganská jídla nejdete zde: https://writtenbyvegan.com/
Sledovat ji můžete i na Facebooku a Instagramu.